Jak usnadnit dětem nástup do školy

Škola je opět tu. Děti se vrací do školních lavic a mnozí do nich usedli úplně poprvé. Jak ulehčit dětem návrat k učení po dlouhých prázdninách? Máme pro vás pár tipů.

Po dvou měsících odpočinku se dětem některé učivo možná trochu vykouřilo z hlavy. Na procvičení a opakování můžete využít naše tabulky - Voltíky. Jedná se o zábavné opakování, ke kterému dítě nepotřebuje asistenci nikoho jiného. Správnost odpovědí mu prozradí zelené světýlko. Procvičovat můžete češtinu, sčítání a odčítání, násobilku, ale také angličtinu.

 

Celou nabídku těchto tabulek najdete ZDE. V podstatě všechny druhy (mimo násobilku) můžeme doporučit i prvňáčkům, nebo dětem, které měly odklad školní docházky.

Pro některé děti může být obtížné začít s počty a neumí si dobře vizualizovat příklady v hlavě. V tomto případě se nám osvědčily různé matematické kostky, které pomohou nejen se základy, ale později i s násobilkou a zlomky. Názorně na nich můžete ukázat jak počty fungují

 

Pár písmenek už určitě děti při nástupu do školy znají, pro zábavné procvičování tu ale máme tablety s českou abecedou, kde si pomocí her a jednoduchých otázek jednotlivá písmenka zafixují a budou pak při čtení mnohem pohotovější. Tablety najdete v růžové a modré barvě.

 

Na trénování se nám nejvíce osvědčila mazací tabulka. Žádná spotřeba papírů a tužek. Dětem navíc takové trénování přijde mnohem zábavnějšíRovněž různé sady pastelek a výtvarných potřeb, deníčky a sešity můžou být zároveň skvělou odměnou pro pilné žáčky.

 

Nezapomeňte, že co mají děti denně na očích, to si pamatují nějak automaticky. Co jim takhle pořídit jako dekoraci do pokoje magnetickou mapu světa? Na druhé straně je bílá stíratelná tabule na trénink učiva.

Přejeme vašim dětem ve škole jen samé úspěchy a abyste jim mohli pořídit kromě školních pomůcek i nějakou odměnu, máme pro vás SLEVOVÝ KÓD -7% NA CELOU OBJEDNÁVKU: BLOG7

(kód zadejte v košíku)