Vyrobte si adventní kalendář

Blíží se advent, období plné radostného očekávání, hlavně u těch nejmenších. 

Se začátkem prosince začnou děti netrpělivě odpočítávat dny do Vánoc. Aby jim toto období lépe utíkalo, pomáhá jim v tom adventní kalendář. Pojďte jim letos vyrobit vlastnoručně zábavnější kalendář, než je čokoládový. Takový kalendář, ze kterého jim zůstanou drobnosti nebo zážitky.

Základ
Jako základ můžete použít koupený kapsičkový nebo pytlíkový kalendář. Pokud jste zručnější, můžete pytlíčky ušít sami, nebo složit papírové krabičky. Pokud si na to netroufáte, oceníte třeba náš PaperTime kalendář, který se výborně hodí i pro dospělé. 

Čím ho naplnit?
Do jednotlivých pytlíčků či domečků můžete dát to, co děti nejvíce ocení.
Většinou jsou to samozřejmě sladkosti. Ale zážitkový kalendář je mnohem lepší!
My třeba dáváme do kalendáře drobnosti, se kterými se děti zabaví, zážitky a zbytek pytlíčků doplníme drobnými sladkostmi.

Z drobných hraček můžeme doporučit třeba zvířátka Atlas. Je jich tolik druhů, že jde v podstatě vytvořit celý kalendář jen z nich. Zvířátka můžete vystřídat třeba s autíčky pro kluky a sponečkami do vlasů pro holky. Klukům můžete rozdělit do jednotlivých kapes také některou ze sad vojáčků nebo pirátů.

Pro všechny se hodí kelímky s modelovací hmotou, sliz nebo pexeso. S takovými hračkami si zkrátí dlouhé chvíle při čekání na Štědrý den.

Pokud bude nějaká hračka větší a nevejde se vám do kapsičky, můžete v ní nechat jen vzkaz, kde dítě překvapení najde (hračku můžete schovat kam vás napadne).
A to je přesně to, co může adventní kalendář ozvláštnit!

Nechávejte vzkazy!
Proč by některý den děti nemohli najít jen vzkaz, který jim prozradí, co je ten den čeká pěkného.
Pro inspiraci třeba:

"Dnes půjdeme na vánoční trhy, můžeš si tam dát něco dobrého."
"Dnes pojedeme vybrat vánoční stromeček."
"Odpoledne si zahrajeme všichni společenskou hru."
"Dnes pečeme perníčky."

Uvidíte, že děti budou nadšené. U pečení perníčků je můžete překvapit dárkem v podobě kuchařského setu, který ihned využijí - růžový pro holky nebo neutrální červený. 

Hračka samozřejmě nemusí být každý den, nejlepší je kombinovat se zážitky a občas proložit třeba lízátkem nebo bonbony. 
Jaký kalendář letos dětem vymyslíte? Nebo už ho máte hotový? Podělte se s námi o vaše tipy na naší stránce na Facebooku u příspěvku s kalendáři. Budeme se na vaše tipy těšit!